loading...

Att delta i en praktisk profylaxkurs är det bästa sättet att förbereda dig och er inför den kommande förlossningen. Vi på FUR kallar det ert genrep. Den praktiska träningen som ni får ger er en chans att förstå mer om hur det kan se ut under en förlossning och hur era roller skiljer sig åt. Det stärker er både som födande och partner eller annan stödperson och gör er till ett oslagbart team.


Partner eller annan stödperson = fyren på havet

Det viktiga är att förstå de olika rollerna som ni har. Du som föder kommer att arbeta med kroppen och det fysiska arbete det är att föda. Du kommer också att möta både det som är fantastiskt och de utmaningar som kan finnas med. Partner, blivande pappa eller mamma, eller annan stödperson har en helt annan roll. Dennes roll är att visa vägen till tryggheten under hela förlossningen. Kursen fokuserar därför mycket på partnern vilket våra deltagare tycker är otroligt givande och bra. Vi pratar om värkarna och kvinnnans arbete som havet. Havet kan vara lugnt och havet kan plötsligt slå om till full storm och bäcksvart natt. Det som visar båten vägen i stormen är fyren på havet. Partnern eller stödpersonen är därför fyren. Fyren är ledsagaren och riktningen. Men fyren måste förstå sitt arbete och hur viktig den är för den födande. Utan fyren kan båten kantra, gå på grund eller tappa riktiningen. Tillsammans blir ni oslagbara och bådas roller är lika viktiga. Det är det som är ett team!

De fyra FUR-verktygen

Sedan lägger vi stor fokus på att träna praktiskt på de fyra verktygen som är ryggraden i metoden: Andning, Avspänning, Rösten och Tankens kraft. Varje verktyg är specialdesignat för att aktivera trygghet. Ni får utforska dem både individuellt och sedan hur ni kan använda dem under värkarna tillsammans. Instruktörern hjälper er först och vi klockar värkar och tränar på varje verktyg tillsammans. Allt för att öka er förståelse för hur det kan se ut under en förlossning. 


Vårt mål

Är att du eller ni ska går ur denna upplevelse stärkta och gå in i det nya äventyret som en familj med en känsla av att  ni klarar av vad som helst!
 

Varmt Välkomna!

Deltagare på Profylaxkurs:

"Hej! Jag och min man deltog på profylaxkursen som du höll i augusti och vill bara tacka för de verktyg som vi fick med oss och som starkt bidrog till att förlossningen av vårt första barn var helt underbar!
Vi båda hade läst boken, jag hade gått på förlossningsförberedande yoga utifrån bokens verktyg och kände oss "teoretiskt" förberedda.

Vattnet gick på natten, värkarna började direkt och jag signalerade med att räcka upp en hand och sucka efter varje värk. En timme senare var vi på förlossningen där det visade sig att jag var öppen 6 centimer. Vi fick ett rum och min man satte på lugn meditationsmusik och la sig bakom mig, kramade mig hårt och upprepade under varje värk att jag skulle vara lugn och tung. Jag kände mig trygg, hur varje värk gav mig superkrafter och när det började göra ont log jag och sa Ja och tänkte på vår son.

Vi han inte ligga skedandes i mer än 40 min förrän krystvärkarna kom igång och jag kände instinktivt att jag behövde komma upp på alla fyra för att kunna kontrollera skeendet. På 30 min var han ute och det var ett fantastiskt samarbete mellan mig, vår son, min man och barnmorskan.

Boken och kurserna fick mig att lita på min kropp, gav oss värdefulla verktyg och bidrog starkt till den häftigaste upplevelsen i våra liv och för detta ska ni ha ett stort tack!"