Gravid & Förlossningsyoga

 Föda utan rädslas "gravid & förlossningsyoga" är ett unikt gravidyoga koncept för en smidigare graviditet och förlossning som ger dig det bästa från två världar. Yogans urgamla visdom och välgörande positioner tillsammans med Föda utan rädslas vetenskapliga förlossningsverktyg skapar en oslagbar förberedelse för din förlossning.

Vi har plockat det allra bästa från gravidyogans värld för att möta de förändringar som sker i din gravida kropp. Välbefinnandet ökar både för mamma och barn samtidigt som din intuitiva förmåga stärks och du bygger upp en känsla av trygghet och självförtroende inför din förlossning.
Under passet kommer du få stärka din kropp och rygg, öka smidighet och rörlighet, träna din bäckenbotten, få mental avkoppling och träna på att behålla fokus. Vi fokuserar också på anknytningsmeditationer för att stärka bandet till ditt barn.

En stor del av klassen kommer att vara träning av förlossningsverktygen så att dessa får möjlighet att förankras i din kropp och blir lättare att plocka fram när det väl gäller. Vi kommer också att känna på olika förlossningsförberedande positioner du kan ta direkt med dig in i förlossningen. Varje klass avslutas med djupavslappning som är ovärderligt för återhämtningen mellan värkarna och även för livets utmaningar efter att ditt barn kommit till världen. Du som har foglossning får alltid alternativ som passar din kropp. Alla fyra förlossningsverktygen kommer och går under kursens gång även om det vissa gånger kan vara mer fokus på ett av verktygen. 

Trygg bebis Yoga

"Trygg bebis" är vårt nya YOGA koncept för tiden efter förlossningen. Fokus läggs på att bygg upp kroppen efter förlossningen tillsammans med din bebis. Eller för dig som är partner att träna lite. Varje klass avslutas med mjuk, lugnande och oxytocinbefrämjande beröring av bebisen. Som stöttar bättre matsmältning, sömn och lugnare bebis. Något hela familjen mår bra av! 

Jag fick en liten dotter den 2 februari. Förlossningen var väldigt lång. Höll på i över två dygn. Tack vare dig och föda utan rädsla-yoga gick det bra. Det började när jag gick från yogan torsdagen innan så även om jag var trött så hade jag andningen fortfarande i mig och bara fortsatte. Den teknik som du lär ut var till stor hjälp för mig. Jag hade några verktyg att jobba med genom hela förlossningen.Stort tack! Hade inte blivit så bra utan yogan!// Deltagare

Praktisk info:
Antal tillfällen (90 min per gång): Varje kursomgång är 8 tillfällen. Ligger du väldigt nära i förlossningsdatum och inte hinner gå hela kursen så kan du anmäla dig till de 4 första gångerna med en rabattkod. Mejla info@fodautanradsla.se för att få koden.  Om kursen inte är full lägger vi även ut de 4 sista gångerna som en extrainsatt kurs. 

Lokal: Vi lägger stor vikt på att lokalen ska ha det där lilla extra för att förstärka upplevelsen igenom alla dina sinnen. Vacker lokal, kuddar och bolster för stöd till den gravida kroppen. 

Tid och plats: 
Måndagar kl 17:15-18:45
St:Erikspan, Mamita, Vikinggatan 29, Stockholm

Torsdagar kl 19:15-20:45
Mariatorget, Ester Adele Interior, Sankt Paulsgatan 22, Stockholm.

Pris: 8 ggr/1990 kr (4ggr/950kr). Drop in: 280 kr per gång. Du kan betala med kort eller faktura 60 dagar. Heltidsstuderande/arbetslösa/sjukskrivna 30 % rabatt. Ange rabattkod "HAS-rabatt" vid anmälan och mejla oss intyg. Kursmaterial ingår i priset.  Du kan ta igen i mån av plats.

Datum för kursstart finns på vår boka sida.  

Har du frågor mejla info@fodautanradsla.se eller ring Heidi Karikumpu på 073 512 43 63.