Sprid trygghet!   
      FUR-PROFYLAXUTBILDNING         

Längtar du efter mer frihet och inspiration i ditt liv? Vill du tillsammans med FUR hjälpa kvinnor och deras partners att återbygga tron till att kroppen kan föda? Då kan du gå vår "FUR-Profylaxutbildning" och arbeta med vårt framgångsrika profylaxkurskoncept. 

En bok för vården och en bok till de blivande föräldrana = Trygg förlossning

FUR-Profylaxutbildning

Föda utan rädslas profylaxutbildning är för dig som är barnmorska, doula, gravidyogainstruktör, sjukgymnast eller andra som arbetar med födande och som tillsammans med oss vill sprida FUR-metoden över hela landet och världen.

Utbildningen går att använda för förlossningsförberedelse, profylaxkurser och behandling individuellt och i grupp. Det kan vara både i din egen verksamhet eller i ditt arbete som barnmorska, med ditt arbete på MVC, behandling av förlossningsrädda, auroraverksamheter eller liknande som en praktisk del i föräldrautbildningen.

Utbildningen ger dig kunskap och träning i FUR-metodens fysiologiska grund, FUR-verktygen (andning, avspänning, rösten och tankens kraft) och våra praktiska profylaxkursövningar. 

Hur du kan använda utbildningen: 
Du får efter avslutad utbildning ett intyg på "Genomförd FUR-Profylaxutbildning". Vi har idag både barnmorskor, doulor, undersköterskor, sjukgymnaster, läkare,  m.m som inspirerats av metoden. 
 
Arbeta för Föda utan rädsla:
Föda utan rädsla expanderar och det kan därför  också finnas behov för instruktörer i ditt område för att erbjuda klasser genom Föda utan rädslas verkamhet. 

Ni får genom denna utbildning:
  • En fördjupad teoretisk kunskap om metoden.
  • Ett gediget kurskompendium. 
  • Retorisk träning för att kunna leda flera av våra kraftfulla övningar.
  • Praktisk tillämpning  av FUR-metodens hörnstenar, övningar och verktyg. För både profylaxkurser, individuell behandling samt i behandlingar i grupp. 

Utbildningen består av fyra moment:
Grundutbildningen består av 4 moduler (3 moduler på distans och 1 Modul i Stockholm):
Modul 1: 1. Inläsning av litteratur. Inlämning av reflektion.
Modul 2: 1. Inläsning av instruktörskompendium. Inlämning av instuderingsfrågor.
Modul 3: Instudering av kurskompendium. Lära dig kompendium utantill.  
Modul 4: Praktisk helg 4dgr i Stockholm. Inlärning samt genomgång av kompendium och kurs. Samt retorisk träning.

Vi rekomenderar också att i direktanslutning till de praktiska dagarna utföra 3-5 provklasser som utvärderas av deltagarna på plats som en del i inlärningsprocessen. 

Kostnad: 12 500 kr + moms. Per person. Du kan betala med kort eller ta delbetalning på 4 månader i form av en faktura som är ställd fyra månader fram. Minns att anmälan är bindande oavsett betalningssätt. 

OFFERT
Utbildningen kan också specialbeställas på offert. Flera landsting så som i Malmö och Göteborg har redan beställt utbildningen för att använda konceptet inom till exempel auroraverksamheter eller likande. Offert går att få på tre-fyra dagars utbildning. 

Nästa utbildning ute nu! 2018 
FUR-Profylaxutbildning
Antal platser: 14 
Datum praktisk helg Stockholm:
24-27 maj.
Tider: 09.00-17.00.
Adress: Mamita Stockholm. Vikingagatan 29, Stockholm. Närmaste T-bana är St Eriksplan, uppgång mot Torsgatan.
Betalning 12 500 + moms: Du kan betala direkt med kort eller eller ta avbetalning 4 månader på faktura. Vilket ger tid att planera men garanterar din plats. Kom ihåg att oavsett betalningsmetod är anmälan bindande. 
Maila Susanna Heli för frågor eller anmäl dig nedanför: susanna.heli@gmail.com