Våra profylaxkurser i Göteborg

OBS på grund av rådande situation med Covid-19 så erbjuder vi Föda utan rädsla profylaxkurs både fysiskt på plats med färre antal deltagare än vanligt samt sänder klassen online för dem som inte kan/vill delta på plats (se priser längre ned). För fler datum ONLINE se även klasser i STHLM och Malmö. Detta gäller på obestämd tid tills situationen är under kontroll samt kan ändras utifrån regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer.  

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap i hur ni med hjälp av de effektiva profylaxverktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans. Tiotusentals blivande föräldrar har läst boken och gått vår framgångsrika profylaxkurs under mer än tio år. 

Alla verktyg du kommer att behöva
Vår profylaxkurs hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka din stödperson i sin förmåga att ge stöd.  

Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

 Det våra kunder uppskattar mest är att vår profylaxkurs är kort, över ett tillfälle och har litet fokus på presentationer.
Våra instruktörer är alla erfarna barnmorskor, doulor och gravidyogalärare. Vi rekommenderar att du går kursen från och med vecka 26 och ända fram till förlossning. 

--

Tid: 4h med grundaren Susanna Heli, barnmorska eller FUR-instruktör
Kostnad: 1995 kr / per par inkl. moms.
Stockholm och Malmö 10 par. Göteborg 16 par.
Med minst en meter mellan varje par.

Alla våra fysiska klasser sänds även Live Online.
Tid: 4h
Kostnad: 995 kr / per par inkl. moms


Vi erbjuder rabatt för psykosocialt och ekonomiskt utsatta grupper på 20% (intyg för båda krävs om du inte deltar som ensamstående) . Maila info@fodautanradlsa.se.

Våra lokaler är noga utvalda så som våra instruktörer

Göteborg ligger Föda utan rädsla varmt om hjärtat. Det var här Susanna Heli började undervisa för första gången, vilket har betytt mycket för metodens framväxt. Det är också i Göteborg man som första landsting utbildat barnmorskor till instruktörer i metoden för att erbjuda vår profylaxkurs till alla förstföderskor och dem som är förlossningsrädda. I dag kompletterar vi därför med vår kurs på helger - för de som vill gå för en erfaren instruktör, inte kan på vardagar eller för er som fött tidigare och inte får ta del av denna kurs. Vår kurs har utvärderats under mer än tio år och vi har nu tagit fram den bästa kursen som är 4 timmar lång och full av praktiska övningar. Våra instruktörer i Göteborg är experter på graviditet, förlossning och Föda utan rädsla. 
 
Sofia Jansson är barnmorska och arbetar inom förlossningen. Hon utbildar också personal i metoden. Förutom allt detta har Sofia fördjupat sig om stöd och trygghet.

Läs mer om våra instruktörer här 

Vår fina lokal i Göteborg

Vi har en fin, ljus, mysig och luftig lokal på Nordostpassagen 19.

Där tränar vi på alla verktyg på stolar med kuddar för att sitta mer bekvämt. Förutom detta serverar vi i pausen fika med te, kaffe, frukt, kakor, chips och knäckebröd med pålägg. 

Vi sitter på stolar. Nordostpassagen 19, Göteborg

"Jag vill bara tacka för den fenomenala kursen du höll"

Jag och min man gick den då vi väntade vårt andra barn och var båda två rädda för den nya förlossningen eftersom den första var så traumatisk för oss båda. Om någon hade sagt till mig att jag bara några timmar efter en förlossning utan smärtlindring skulle betygsätta den med 10 av 10 poäng hade jag aldrig någonsin trott det. Men det var möjligt pga kursen vi gick. Jag är enormt tacksam för de verktyg och det tankesätt den förmedlade. Jag längtade efter och behövde verkligen en revanschförlossning som plåster på såren efter den första, och jag hade inte kunnat drömma om en bättre denna gång. För oss gjorde förmiddagen med Föda utan rädsla och dig all skillnad, så STORT TACK!! 

/Deltagare