Våra profylaxkurser i Malmö

OBS på grund av rådande situation med Covid-19 så erbjuder vi Föda utan rädsla profylaxkurs både fysiskt på plats med färre antal deltagare än vanligt samt sänder klassen online för dem som inte kan/vill delta på plats (se priser längre ned). För fler datum ONLINE se även klasser i STHLM och GTB. Detta gäller på obestämd tid tills situationen är under kontroll samt kan ändras utifrån regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap i hur ni med hjälp av de effektiva profylaxverktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans. Tiotusentals blivande föräldrar har läst boken och gått vår framgångsrika profylaxkurs under mer än tio år. 

Alla verktyg du kommer att behöva
Vår profylaxkurs hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka din stödperson i sin förmåga att ge stöd.

Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

Det våra kunder uppskattar mest är att vår profylaxkurs är kort, över ett tillfälle och har litet fokus på presentationer.
Våra instruktörer är alla erfarna barnmorskor, doulor och gravidyogalärare. Vi rekommenderar att du går kursen från och med vecka 26 och ända fram till förlossning. 

Tid: 4h med grundaren Susanna Heli, barnmorska eller FUR-instruktör
Kostnad: 1995 kr / per par inkl. moms.
Stockholm och Malmö 10 par. Göteborg 16 par.
Med minst en meter mellan varje par.

Alla våra fysiska klasser sänds även Live Online.
Tid: 4h
Kostnad: 995 kr / per par inkl. moms

Vi erbjuder rabatt för psykosocialt och ekonomiskt utsatta grupper på 20% (intyg för båda krävs om du inte deltar som ensamstående) . Maila info@fodautanradlsa.se.

Vår mysiga lokal med innergård i Malmö

Vi är så glada att kunna erbjuda våra profylaxkurser i Malmö. Vi har under flera år utbildat personal i Malmö både inom mödrahälsovården och förlossningen, och det känns därför extra fint att nu också kunna erbjuda våra förlossningsförberedande kurser. Vi har utvärderat och utvecklat den bästa formen av profylaxkurser under mer än tio år.  Detta är denna framgångsrika form av både teori, en massa praktiska övningar och träning i stöd du får ta del av. Vår barnmorska Ingela Larsson som håller dessa kurser arbetar inom mödrahälsovården och är expert på graviditet, födande och Föda utan rädsla. 

Läs mer om våra instruktörer här 

Våra fina lokaler

Vår lokal i Malmö ligger på Stora Nygatan 38.

Den har en mysig innegård och den där hemtrevliga känslan. Vi använder stolar och kuddar när vi tränar på verktygen så att du ska sitta så bekvämt som möjligt. I pauserna serverar vi fika som består av te, kaffe, frukt, kakor, chips och lite knäckebröd. 

Vi sitter på stolar. Stora Nygatan 38, Malmö

"Det gick så bra!"


"Jag var förvånad över hur bra det gick! Jag förlorade inte kontrollen någon gång. Självklart var det smärtsamt men det var aldrig ohanterligt. Jag var inte rädd! Tack för all ovärderlig kunskap! Tänker att denna berättelse kan vara peppande för andra förstföderskor. Det behöver inte göra förfärligt ont första förlossningen! Jag är 100 % säker på att min förberedelse var till stor hjälp."
/Deltagare x