Våra profylaxkurser i Stockholm 

OBS på grund av rådande situation med Covid-19 så erbjuder vi Föda utan rädsla profylaxkurs både fysiskt på plats samt sänder klassen online för dem som inte kan/vill delta på plats (se priser längre ned). För fler datum ONLINE se även klasser i Malmö och GTB. Detta gäller på obestämd tid tills situationen är under kontroll samt kan ändras utifrån regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap i hur ni med hjälp av de effektiva profylaxverktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans. Tiotusentals blivande föräldrar har läst boken och gått vår framgångsrika profylaxkurs under mer än tio år. 

Alla verktyg du kommer att behöva
Vår profylaxkurs hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka din stödperson i sin förmåga att ge stöd.

Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

Det våra kunder uppskattar mest är att vår profylaxkurs är kort, över ett tillfälle och har litet fokus på presentationer.
Våra instruktörer är alla erfarna barnmorskor, doulor och gravidyogalärare. Vi rekommenderar att du går kursen från och med vecka 26 och ända fram till förlossning. 


Tid: 4h med grundaren Susanna Heli, barnmorska eller FUR-instruktör
Kostnad: 1995 kr / per par inkl. moms.
Stockholm och Malmö 10 par. Göteborg 16 par.
Med minst en meter mellan varje par.


Alla våra fysiska klasser sänds även Live Online.
Tid: 4h
Kostnad: 995 kr / per par inkl. moms​​​​​​​


Vi erbjuder rabatt för psykosocialt och ekonomiskt utsatta grupper på 20% (intyg för båda krävs om du inte deltar som ensamstående) . Maila info@fodautanradlsa.se.​​​​​​​

Vi har vackra lokaler och erfarna experter som instruktörer

Vi har haft våra kurser i Stockholm i mer än tio år. Under åren har vi utvecklat, förbättrat och utvärderat våra kurser. Nu har vi hittat den perfekta kombinationen av tid, innehåll och de behov våra kunder har. Våra instruktörer i Stockholm är barnmorskor, gravidyogainstruktörer och doulor. Alla är erfarna experter på graviditet och förlossning. 

Susanna Heli är grundaren av metoden och sjukgymnast och doula. 

Heidi Karikumpu är gravidyogalärare och skapare av vårt unika gravidyogakoncept. Hon är också en erfaren doula och arbetar med utveckling och administration inom företaget. 

Christina Lundberg är barnmorska och arbetar på förlossningen. Hon har lång erfarenhet av både mödrahälsovård och förlossning. Förutom att hålla profylaxkurser fortbildar Christina sjukvården inom metoden. 

Rebecca Carlowitz är legitimerad naprapat, gravidyogalärare, personlig tränare och doula samt lärare på Axelsons institute.

Ninni Stålhammar är barnmorska och kliniskt verksam inom förlossningsvården. Hon har även arbetat inom mödravård, eftervård samt ungdomsmottagning och som sexolog.

Carolina Jareno är barnmorska och har arbetat inom mödrahälsovården och har erfarenhet av både mödrahälsovård och förlossning. 

Linda Ljung är FUR-instruktör och arbetar även som doula och stresspedagog. Linda är även utbildad gravidmassör och gravidyoga lärare. 

Läs mer om våra instruktörer här 

Vår vackra lokal i Stockholm 

Just nu har vi våra kurser på Metanoova på Götgatan 11 nära Slussens tunnelbana.

Det är en underbart vacker, ljus och luftig lokal i ett sekelskifteshus med parkettgolv och sköna stolar. Vi har ett mysigt kök där vi serverar fika i de två pauserna som vi har. Fikat består av kaffe, te, frukt, chips, knäckebröd med pålägg och kakor. 

Metanoova, Götgatan 11

"Tack för ovärderlig kunskap"


"Tänker att denna berättelse kan vara peppande för andra förstföderskor. Jag vill dela med mig till er om hur fantastisk min första förlossning var. Jag gick er yoga och profylaxkurs och vill berätta att det behöver inte göra förfärligt ont första förlossningen!  

Jag läste också boken 3 gånger. Jag förlorade inte kontrollen någon gång. Jag var inte rädd en enda gång! Jag är 100 % säker på att min förberedelse var till stor hjälp."


/Deltagare x