Vi är FUR-doulorna

Elin Andersson är en glad och energifylld småbarnsmamma och doula. Elin är även utbildad Aktiv Baby instruktör och använder dessa övningar både innan och under en förlossning för att hjälpa bebisen att få en optimal position i livmodern och på så sätt hjälpa förlossningsförloppet framåt. Hon är också aktiv inom styrelsen för Odis 
(Organisationen för doulor och förlossningspedagoger i Sverige). Hon värnar om tryggheten i födandet och har en stark tro på kvinnans kraft att föda. Hon tror mycket på att få göra informerade val för att födseln ska bli den bästa möjliga.

Hon tar även uppdrag på engelska. 
For a presentation in  English please send an e-mail to info@fodautanradsla.se

Maria Bermann är en varm och inkännande doula som idag har tre vuxna barn. Maria är också utbildad FUR-instruktör och erbjuder privata FUR-profylaxkurser för dem hon "doular". Hon har även gått en special utbildning inom oxytocinlära för läkaren och professorn Kerstin Uvnäs Moberg samt utbildning inom spinning babys metoden som bland annat hjälper bebisen att få en optimal position i livmodern. Maria integrerar sina övriga utbildningar i sitt doulande efter behov och önskemål. För Maria är det viktigt med ett individuellt bemötande och att utgå från de inre och yttre förutsättningar som varje person har. Med ett sådant stöd tror hon att alla kan hitta ett lugn och självförtroende i födandet. Maria är också dokumentärfilmare och tv-producent, och hon har lång erfarenhet av stresshantering och individuell coachning. 

Amanda Roynesdotter är musikalartist och doula och har fött två barn. Hon är legitimerad sjuksköterska och ska utbilda sig till barnmorska. Amanda brinner för att varje kvinna som föder ska klara sitt livs bergsbestigning utan att känna sig utlämnad eller rädd. Efter födseln ska kvinnan känna sig stolt och stärkt av sin enorma förmåga och möta moderskapet med känslan av att klara allt som kommer i livet som mamma. Amanda erbjuder också vid behov extra förlossningsförberedande samtal. 

Hon tar även uppdrag på engelska. 
For a presentation in  English please send an e-mail to info@fodautanradsla.se

Susanna Heli skapare av metoden

Ida Åkerberg är en varm och omstänskam småbarnsmamma, doula och FUR-instruktör som erbjuder privata FUR-profylaxkurser för dem hon "doular". Hon har studerat hälsa (fysisk och psykisk), anatomi och fysiologi samt träningslära på högskola. Ida tror starkt på kvinnans egen kraft att föda och hjälper henne att hitta denna kraft inom sig. Fokus ligger på att skapa trygghet och lugn samt att vara ett stabilt stöd för både kvinnan och partnern under förlossningen. Ida erbjuder även extra samtal både före och efter förlossningen. 

Ida är även vår doula administratör och hjälper dig/er att hitta en doula som passar era behov. 

Shannon Csepku är en ODIS-cerifierad doula och tvåbarnsmamma med erfarenhet från både sjukhusfödslar och hemfödslar. Hon erbjuder extra samtal för förlosnsingsrädda samt postpartum tjänster.  Hon är utbildad inom den idag populära spinning babies-metoden med Jennifer Walker, orgasmic birth med Debra Pascali Bonaro och Birth from baby's perspective med Matthew Appleton. En förlossning ska inte vara något en mamma/familj bara överlever, utan gärna också en stärkande och fin upplevelse för livet. Hon brinner för allt som har att göra med kvinnans rätt till sin kropp, graviditet, förlossning och bebisar och beskriver sig som en total ”anknytningsnörd” med stor kunskap om amning och anknytning, att bära barn, EC/babypottning mm. 
 
Hon tar uppdrag på engelska, ungerska och spanska. For a presentation in  English, Spanish or Hungarian please send an e-mail to info@fodautanradsla.se

Rebecca Carlowitz är doula, FUR-instruktör och legitimerad naprat. Hon erbjuder FUR-profylaxkurser både i grupp och privat för dem hon "doular". Rebecca är också utbildad inom gravidyoga, ashtangayoga, medicinsk yoga och yinyoga. När hon inte arbetar som napratat så jobbar hon som lärare på Axelsons. Rebecca fortbildar sig konstant inom inom akupunktur, manuell medicin, anatomi och yoga av olika slag och försöker se holistiskt på sina patienter. Förutom att stötta den gravida eller det gravida paret i sin förlossningsförebredelse så vurmar hon lite extra för frågor som berör den kvinnliga rörelseapparaten före, under och efter gravidet. Hon försöker hjälpa och symtomlindra, hitta orsaker till  varför problem kommit, allt ifrån akuta ryggskott till bäckenrelaterade problem. 

Hon tar även uppdrag på engelska.
For a presentation in  English please send an e-mail to info@fodautanradsla.se

Heidi Karikumpu är en varm och inkännande FUR-instruktör, gravidyogalärare och doula. Heidi har varit med sedan starten i Föda utan rädsla och är också skapare av FUR-gravidyoga. Hon har också vidareutbildad sig inom spinning babys metoden som kan vara ett effektivt verktyg för att hjälpa förlossningsarbetat framåt. För Heidi är det viktigt att respektera och värna om dina/era individuella önskemål och hon är djupt engagerad i den känslomässiga förlossningsförberedelsen för att ge kvinnan (och eventuell partner) bästa förutsättningarna för en stärkande förlossningsupplevelse. Hon erbjuder extra förlossningförebredande coachning vid behov. Hon håller FUR-profylaxkurser både i grupp och privat för dem hon "doular". 
 
Hon tar även uppdrag på spanska. Para una presentación en Español manda un e-mail a info@fodautanradsla.se

Andrea Nanda är FUR-gravidyogalärare, FUR-doula samt profylaxinstruktör inom Föda utan Rädsla metoden. Efter hennes första Graviditet och födsel blev Andrea väldigt fascinerad av graviditet och förlossningar, samt kroppens inneboende natur och kraft. Hon är även utbildad i Spinning Babies, Hatha Yoga, Rehab Yoga och Aerial Yoga.