Våra profylaxinstruktörer

Stockholm

Heidi Karikumpu är FUR-instruktör och en erfaren doula som håller profylaxkurser både i grupp och privat. Hon är utbildad yogalärare och gravidyogalärare och är skapare av vår gravid- och förlossningsyoga.  Utöver detta är Heidi även utbildad inom Spinning Babies metoden. Hon brinner för att ge gravida de bästa förutsättningarna för att må bra under sin graviditet och är djupt engagerad i friskvård och den känslomässiga och psykosomatiska delen av födandet. Hon håller i profylaxgrupper både i grupp och privat. Förutom detta arbetar hon med administrationen i företaget.

Christina Lundberg är barnmorska och kliniskt verksam inom förlossningsvården. Christina har bred kompetens och lång erfarenhet av mödravård och förlossnings- och eftervård, och hon har även arbetat i Göteborg på två av klinikerna där. Christina brinner verkligen för det hon gör och har en unikt bred erfarenhet då hon sedan lång tid arbetar aktivt med födslar och eftervård. Hon håller profylaxkurser både i grupp och privat. 

Carolina Jareno är FUR-instruktör och doula och har arbetat som barnmorska inom förlossningsvård, eftervård och på barnmorskemottagning och arbetar just nu som verksamhetsledare i projektet Doula&Kulturtolk som ger gratis doulor (stödperson under förlossningen) till kvinnor som inte pratar svenska. Hon har 20 års erfarenhet av meditation och yoga och har även hållit mindfulnesskurser för gravida. Carolina är också utbildad traumabearbetningsterapeut med inriktning på chocktrauma och anknytningstrauma inom Somatic Experiencing. Hon brinner för att hjälpa föräldrar att få en så trygg och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt, full av tillit till sig själva och varandra. Carolina erbjuder kurser både i grupp och privat.

Linda Ljung är FUR-instruktör och arbetar även som yogalärare och doula. Hon är utbildad inom hatha, gravid, yin, medicinsk, barn samt restorative yoga. 
Utöver detta är Linda även utbildad inom Spinning Babies metoden. Linda har stort engagemang i den känslomässiga delen i graviditet, födande och tiden efter. Med stor empati, lyhördhet och humor stödjer hon kvinnor och blivande föräldrar genom deras resa.  
Linda håller profylaxkurser både i grupp och privat.  

Sara Karlsdotter Huss är barnmorska och kliniskt verksam på BB Södertälje, där hon arbetar både på förlossningen och på eftervården och BB. Sara håller även i de förlossningsförberedande föreläsningarna på Södertälje sjukhus. Det blir många möten med blivande och nyblivna familjer, och många fantastiska möten med födande kvinnor! 
”Jag önskar alla kvinnor en positiv och stärkande förlossningsupplevelse, och det känns så inspirerande att ge blivande familjer redskap som jag vet de kommer ha stor nytta av innan och under förlossningen", säger hon.

Göteborg

Sofia Jansson  Sofia är frilansande barnmorska och är i huvudsak kliniskt verksam inom förlossningvården. Hon har en Master i reproduktiv och perinatal hälsa. Hon har erfarenhet från barnmorskemottagning, förlossning och BB. Sofia brinner för att förmedla tillit till kroppens fantastiska förmåga att bära och föda ett barn, och hon håller kurser både i grupp och privat.

Agnes Granberg är FUR-instruktör, leg. psykolog, KBT-terapeut samt utbildad inom yoga och personlig träning för gravida och nyblivna mammor. Till vardags arbetar hon som psykolog i privat verksamhet med att främja hälsa hos individer, familjer och organisationer. Bland annat erfarenhet av att arbeta med blivande och nyblivna föräldrar inom barn- och mödrahälsovårdens psykologenhet. Specialiserad på hälsopsykologi med bred kunskap kring stresshantering, mental träning, mindfulness, kvinnohälsa och relationen mellan kropp och psykologi. Arbetar även med individer och par med profylax, behandling av förlossningsrädsla och bearbetning av negativ förlossningsupplevelse. Är även utbildad inom klinisk sexologi och inom nutrition.

Malmö

Ingela Larsson arbetar till vardags som barnmorska i Helsingborg . Tidigare erfarenhet från neonatalvård, förlossningsvård men framförallt arbete på barnmorskemottagning sedan många år tillbaka. Att möta kvinnor som bär på rädsla inför att föda väcker extra värme och omsorg och Ingela använder FUR-verktygen i sitt arbete för att skapa trygghet, såväl i graviditeten som inför att föda. Hon gläds alltid extra att få berättat om positiva upplevelser på  efterkontrollen och vara medlare av Föda utan rädslas budskap, att föda i trygghet. Ingela tycker hon har världens bästa jobb!! 

Webbkurs digitalt

Maj Rydström är vår barnmorska i webbklasserna. Hon har lång erfarenhet av omvårdnad och är kliniskt verksam på Södersjukhuset i Stockholm. Maj är engagerad i frågor kring förlossning, amning, föräldraskap och sexualmedicin. Med sin varma utstrålning och positiva inställning peppar hon de blivande föräldrarna genom graviditeten, förlossningen och tiden därefter.

Cecilia Olin är gravidyogalärare i onlinekursen "Gravidresan" som Föda utan rädsla är en del av. Cecilia är certifierad Viryayogalärare enligt The Yoga Alliande kriterier, samt terapeutiskyoga och restorativyoga genom Nordiska Yogainstitutet. Det var även där hon gick sin gravidyogainstruktörs utbildning. Cecilia är utbildad inom Yinyoga och har gått Magdalena Mecwelds alla fyra nivåer. Cecilia är också utbildad doula genom Odis och är Föda utan rädsla instruktör.