Våra profylaxinstruktörer

Stockholm

Heidi Karikumpu är utbildad i integral yoga, restorative yoga och gravidyoga och är skapare av vår gravid- och förlossningsyoga. Förutom detta arbetar hon med administrationen i företaget. Heidi är en erfaren doula och håller profylaxkurser både i grupp och privat. Hon brinner för att ge gravida de bästa förutsättningarna för att må bra under sin graviditet och är djupt engagerad i friskvård och den känslomässiga och psykosomatiska delen av födandet. Hon håller i profylaxgrupper både i grupp och privat. 

Christina Lundberg är barnmorska och kliniskt verksam inom förlossningsvården. Christina har bred kompetens och lång erfarenhet av mödravård och förlossnings- och eftervård, och hon har även arbetat i Göteborg på två av klinikerna där. Christina brinner verkligen för det hon gör och har en unikt bred erfarenhet då hon sedan lång tid arbetar aktivt med födslar och eftervård. Hon håller profylaxkurser både i grupp och privat. 

Rebecca Carlowitz är FUR-instruktör, doula och legitimerad naprat. Rebecca är också utbildad inom gravidyoga, ashtangayoga, medicinsk yoga och yinyoga. När hon inte arbetar som napratat så jobbar hon som lärare på Axelsons. Rebecca fortbildar sig konstant inom inom akupunktur, manuell medicin, anatomi och yoga av olika slag och försöker se holistiskt på sina patienter. Hon vurmar lite extra för frågor som berör den kvinnliga rörelseapparaten före, under och efter gravidet. Hon försöker hjälpa och symtomlindra, hitta orsaker till  varför problem kommit, allt ifrån akuta ryggskott till bäckenrelaterade problem. Hon håller i profylaxgrupper både i grupp och privat. 

Carolina Jareno är doula och har arbetat som barnmorska inom förlossningsvård, eftervård och på barnmorskemottagning och arbetar just nu som verksamhetsledare i projektet Doula&Kulturtolk som ger gratis doulor (stödperson under förlossningen) till kvinnor som inte pratar svenska. Hon har 20 års erfarenhet av meditation och yoga och har även hållit mindfulnesskurser för gravida. Carolina är också utbildad traumabearbetningsterapeut. Hon brinner för att hjälpa föräldrar att få en så trygg och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt, full av tillit till sig själva och varandra.

Ninni Stålhammar är barnmorska och kliniskt verksam inom förlossningsvården. Hon har även arbetat inom mödravård, eftervård samt ungdomsmottagning. Hon är även verksam som sexolog. Ninni brinner för att skapa bra förutsättningar för att alla par ska få en positiv förlossningsupplevelse och en bra start på föräldraskapet.  Hon håller i profylaxgrupper både i grupp och privat. 

Linda Ljung är FUR-instruktör och arbetar även som yogalärare och doula. Hon är utbildad inom hatha, gravid, yin, medicinsk, barn samt restorative yoga. 
Utöver detta är Linda även utbildad inom Spinning Babies metoden. Linda har stort engagemang i den känslomässiga delen i graviditet, födande och tiden efter. Med stor empati, lyhördhet och humor stödjer hon kvinnor och blivande föräldrar genom deras resa.  
Linda håller profylaxkurser både i grupp och privat.  

Göteborg

Sofia Jansson  Sofia är frilansande barnmorska och masterstudent i reproduktiv och perinatal hälsa vid Göteborgs universitet. Hon har erfarenhet från barnmorskemottagning, förlossning och BB. Sofia brinner för att förmedla tillit till kroppens fantastiska förmåga att bära och föda ett barn, och hon håller kurser både i grupp och privat.

Iréne Setterqvist är verksam barnmorska inom mödrahälsovården och möter varje dag blivande föräldrar. Hon brinner för att stötta paren på deras väg mot just det målet - att bli föräldrar, för första gången eller igen. Fokus ligger på att paret ska få en säker graviditet, en så positiv graviditetsupplevelse som möjligt och hitta tilliten till sig själva inför förlossningen och föräldraskapet.

Malmö

Ingela Larsson arbetar till vardags som barnmorska i Helsingborg . Tidigare erfarenhet från neonatalvård, förlossningsvård men framförallt arbete på barnmorskemottagning sedan många år tillbaka. Att möta kvinnor som bär på rädsla inför att föda väcker extra värme och omsorg och Ingela använder FUR-verktygen i sitt arbete för att skapa trygghet, såväl i graviditeten som inför att föda. Hon gläds alltid extra att få berättat om positiva upplevelser på  efterkontrollen och vara medlare av Föda utan rädslas budskap, att föda i trygghet. Ingela tycker hon har världens bästa jobb!! 

Webbkurs

Maj Rydström är vår barnmorska i webbklasserna. Hon har lång erfarenhet av omvårdnad och är kliniskt verksam på Södersjukhuset i Stockholm. Maj är engagerad i frågor kring förlossning, amning, föräldraskap och sexualmedicin. Med sin varma utstrålning och positiva inställning peppar hon de blivande föräldrarna genom graviditeten, förlossningen och tiden därefter.

Cecilia Olin är gravidyogalärare i onlinekursen "Gravidresan" som Föda utan rädsla är en del av. Cecilia är certifierad Viryayogalärare enligt The Yoga Alliande kriterier, samt terapeutiskyoga och restorativyoga genom Nordiska Yogainstitutet. Det var även där hon gick sin gravidyogainstruktörs utbildning. Cecilia är utbildad inom Yinyoga och har gått Magdalena Mecwelds alla fyra nivåer. Cecilia är också utbildad doula genom Odis och är Föda utan rädsla instruktör.